Recept

Rosbief met pittige geroosterde spruitjes en salade van witloof en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke rosbief à la Sandra Bekkari. De zoete toets van het fruit in dit slaatje past perfect bij het hartige vlees. 

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Verwijder intussen de buitenste, minder mooie blaadjes van de spruitjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de spruitjes met de knoflook, de chilivlokken en 2 eetlepels olijfolie. Leg ze op een bakplaat.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de rosbief aan alle kanten kort goudbruin. Kruid het vlees met peper en zout en leg het bij de spruitjes op de bakplaat. Bak ze samen 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Verlaag de oventemperatuur naar 185°C. Voeg de sojasaus en de honing toe aan de spruitjes en laat alles nog 15 minuten bakken. Haal het vlees uit de oven, dek het af en laat het even rusten. Laat de spruitjes nog even verder roosteren in de oven tot ze gaar en licht goudbruin zijn.

  5. 5

    Maak het slaatje. Verwijder de bittere kern van het witloof en snij de stronkjes in fijne reepjes. Spoel en ontpit de peer en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij hem in fijne reepjes. Prak de blauwe kaas met een vork en meng hem met de yoghurt, een scheutje water en de appelazijn en kruid de dressing met peper en zout. Besprenkel het witloof en de peer met de dressing. Serveer de rosbief met de spruitjes en het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met pittige geroosterde spruitjes en salade van witloof en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!