Meest recente artikelen

Zo maak je vegetarisch gebraad

Heerlijk veggie

  • Deel dit artikel:
Zo maak je vegetarisch gebraad Artikel

Vegetarisch gebraad? Ja het kan! Er zijn zelfs verschillende manieren om heerlijk vegetarisch gebraad te maken. Met deze tips en recepten lukt het zeker.

Namaakvlees

De meest voor de hand liggende manier om een vegetarisch gebraad is natuurlijk door vlees te vervangen door vleesvervangers. Bij De Vegetarische Slager vind je bijvoorbeeld ‘Rauw Vegetarisch Gehackt’ dat je kan gebruiken om echt gehakt te vervangen in bijvoorbeeld vleesbrood, balletjes of een gebraadje. Voeg er eventueel een ei en paneermeel aan toe om het extra smeuig te maken.

Ook met de populaire vleesvervanger seitan kan je een vegetarisch gebraad maken. Seitan is veganistisch, maar eiwitrijk en heeft een vleesachtige textuur. Seitan wordt gemaakt van tarwegluten uit tarwemeel.

Noten

Noten zijn erg belangrijk voor vegetariërs. Ze zijn namelijk een goede bron van eiwitten, calcium, vetten en ijzer. Noten verwerken in je vegetarisch gebraad is dus een goed idee en bovendien superlekker.

Volledige groenten

Soms hoef je het niet te ingewikkeld te maken. Gegrilde of gegratineerde groenten zijn eigenlijk een gebraad op zich. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gegratineerde bloemkool? De bacon kun je makkelijk vervangen door veggie bacon gemaakt van tempeh.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen