Saus van wilde champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Saus van wilde champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De champignonsaus krijgt een fantastische glans door er op het einde van de gaartijd vlokjes koude boter door te roeren. Getest en goedgekeurd!

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in een kommetje met een bodempje van de fond.

  2. 2

    Doe de rest van de fond samen met de kruiden in een kookpot en laat tot de helft inkoken

  3. 3

    Zeef het weekvocht. De gedroogde champignons gebruik je hier niet. Voeg het weekvocht toe aan de fond. Laat opnieuw inkoken tot er 1/3 van de saus overblijft. Zeef de saus.

  4. 4

    Bak ondertussen de verse wilde champignons in wat boter. Voeg de room en de koude boter toe aan de saus en roer goed. Breng op smaak met peper en zout. Werk de saus af met de gebakken champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in een kommetje met een bodempje van de fond.

  2. 2

    Doe de rest van de fond samen met de kruiden in een kookpot en laat tot de helft inkoken

  3. 3

    Zeef het weekvocht. De gedroogde champignons gebruik je hier niet. Voeg het weekvocht toe aan de fond. Laat opnieuw inkoken tot er 1/3 van de saus overblijft. Zeef de saus.

  4. 4

    Bak ondertussen de verse wilde champignons in wat boter. Voeg de room en de koude boter toe aan de saus en roer goed. Breng op smaak met peper en zout. Werk de saus af met de gebakken champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.