Meest recente artikelen

Groene tomaten? Ja, die kun je eten, maar...

Weet wat je eet

Groene tomaten? Ja, die kun je eten, maar... Artikel

Altijd gehoord dat je groente tomaten niet kunt eten? Lees dan vooral verder. Wij kennen er een paar leuke recepten mee. 100% veilig!

Het is niet helemaal onwaar: om rauw te eten zijn onrijpe tomaten niet geschikt, je kunt er buikpijn van krijgen. Maar in een warme bereiding waarvoor je stevige tomaten nodig hebt, kan het wel.

Van fried green tomatoes heb je misschien al eens gehoord: een specialiteit uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het gerecht wordt gemaakt met de laatste, nog niet rijpe tomaten van het seizoen, die gepaneerd en vervolgens gefrituurd worden. Ook chutney en confituur van groene tomaten kom je wel eens tegen wanneer je recepten met tomaat zoekt. Ideaal om te maken met de laatste zelf geoogste tomaten, die niet meer de kans kregen om te rijpen in de zon.

Maar wat met die groene tomaten uit je tomatenslaatje dan? Die smaken toch gewoon rijp? Dat klopt: het zijn geen onrijpe tomaten, maar een soort tomaten die niet rood wordt wanneer ze rijpt. Heel mooi van kleur in een slaatje of als afwerking van een zomers gerecht. Deze 'groene' tomaten vind je tegenwoordig vlot in zowat elke supermarkt.

Zo maak je fried green tomatoes

Snij 4 groene, onrijpe tomaten in dikke plakken. Klop 2 eieren los met een flinke scheut melk in een diep bord. Zet ook een diep bord met bloem (gekruid met peper en zout) en een diep bord met paneermeel klaar. Verhit een flinke laag olie om te bakken in een hapjespan. Haal de plakken tomaat eerst door de bloem, dan door het ei-melkmengsel en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de plakken tomaat volledig bedekt zijn met paneermeel. Leg ze dan voorzichtig in de pan met hete olie en laat aan beide kanten goudbruin bakken (niet te veel tegelijk). Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met homemade ketchup.

Probeer deze recepten met groene tomaten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen