Gazpacho van groene tomaten met krokante chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gazpacho van groene tomaten met krokante chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakjes chorizo op een bakplaat met bakpapier en laat ze 5 minuten krokant worden onder de grill. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de lente-uien schoon. Spoel de tomaten en verwijder de harde kroontjes. Snij ze in stukken en doe ze met de bouillon in een blender. Spoel het basilicum. Doe de blaadjes van 2 takjes basilicum en de lente-uitjes bij in de blender. Mix tot een soepje en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gazpacho over 4 glaasjes, en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rooster net voor je gaat serveren de sneetjes stok- brood krokant. Werk de gazpacho af met wat olijfolie, de plakjes krokante chorizo en de rest van het basilicum. Serveer met het stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakjes chorizo op een bakplaat met bakpapier en laat ze 5 minuten krokant worden onder de grill. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de lente-uien schoon. Spoel de tomaten en verwijder de harde kroontjes. Snij ze in stukken en doe ze met de bouillon in een blender. Spoel het basilicum. Doe de blaadjes van 2 takjes basilicum en de lente-uitjes bij in de blender. Mix tot een soepje en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gazpacho over 4 glaasjes, en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Rooster net voor je gaat serveren de sneetjes stok- brood krokant. Werk de gazpacho af met wat olijfolie, de plakjes krokante chorizo en de rest van het basilicum. Serveer met het stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.