Pittige tomatenconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige tomatenconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze confituur kun je 3 tot 5 maanden bewaren en smaakt heerlijk bij brood met kaas, kip of vlees. Je maakt met dit recept 2 bokaaltjes van 250 g.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui fijn. Hak de tomaten in fijne stukken. Pel de tomaten eerst indien je niet van velletjes in de confituur houdt.

  2. 2

    Doe de tomaten in een kookpot, samen met de ui, de bruine suiker, de kristalsuiker, de appelazijn, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het zout en wat peper. Breng aan de kook en laat zachtjes anderhalf uur tot twee uur pruttelen of tot het mengsel dik genoeg is. Roer af en toe met een houten lepel.

  3. 3

    Giet in gesteriliseerde bokalen en sluit ze onmiddellijk. Laat de bokalen minstens een week in de koelkast staan voor je ze opent.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui fijn. Hak de tomaten in fijne stukken. Pel de tomaten eerst indien je niet van velletjes in de confituur houdt.

  2. 2

    Doe de tomaten in een kookpot, samen met de ui, de bruine suiker, de kristalsuiker, de appelazijn, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het zout en wat peper. Breng aan de kook en laat zachtjes anderhalf uur tot twee uur pruttelen of tot het mengsel dik genoeg is. Roer af en toe met een houten lepel.

  3. 3

    Giet in gesteriliseerde bokalen en sluit ze onmiddellijk. Laat de bokalen minstens een week in de koelkast staan voor je ze opent.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.