Meest recente artikelen

Zo maak je wraps met weinig koolhydraten

Lekkere alternatieven

Zo maak je wraps met weinig koolhydraten Artikel

Wraps zijn de perfecte lunch: ze zijn overheerlijk en extra snel klaar. Eet je koolhydraatarm? Wij delen drie manieren om lekkere wraps te maken met weinig koolhydraten.

Een 'gewone' wrap is vaak gemaakt tarwe of maïs en is dus niet bepaald koolhydraatarm. Maar als je even nadenkt, vind je best wel lekkere alternatieven en kun je wraps maken met weinig koolhydraten. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Rijstvellen

Rijstvellen bevatten per honderd gram redelijk veel koolhydraten (zo'n 8 gram). Maar doordat de vellen zo dun zijn en dus niet veel wegen, is het wel een prima slank alternatief voor wraps gemaakt van tarwe, die zo'n 50 gram koolhydraten bevatten.  Rijstvellen bevatten bovendien weinig calorieën en zijn ook glutenvrij. Zelfgemaakte springrolls, dat is puur genieten!

Omelet

Een omelet bevat zo’n 0,6 gram koolhydraten per 100 gram. Gebruik een omelet eens als wrap, als koolhydraatarm alternatief voor gewone wraps. Ideaal als lunch! Wil je het slank houden? Let dan op met de vulling. Avocado en zalm bevatten bijvoorbeeld veel vetten en calorieën. Wat sla en groenten met een slanke dressing zijn ook lekker om de omelet mee te vullen.

Slabladeren

Ook de bladeren van sla of kool kun je gebruiken als wraps met weinig koolhydraten. Geen zin in gewone ijsbergsla? Varieer dan eens met deze slasoorten. Sla bevat zo’n 2,9 gram koolhydraten per 100 gram, maar je hebt maar één groot blad nodig om een stevige wrap te maken. Ideaal voor wie niet houdt van een gewone salade, maar toch een extra portie groenten wil eten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen