Meest recente artikelen

Hoe vouw je een wrap?

Een gerecht waar je alle kanten mee uit kunt!

Hoe vouw je een wrap? How to's

Een wrap, da's nu echt eens iets waar je alle kanten mee uit kunt. Of je nu kiest voor wraps boordevol groenten, met vlees, warme of koude wraps, ze smaken altijd! En ze zijn nog eens budgetvriendelijk ook. Maar hoe rol je zo'n wrap nu precies zodat er niks uitvalt onderaan?

Wraps, olé!

Een wrap doet ons een beetje denken aan een pannenkoek. Hij bestaat meestal uit tarwe- of maisbloem en wordt gevuld met allerlei lekkers. De bekendste is ongetwijfeld de Mexicaanse tortilla en is voor de Mexicanen eigenlijk een plat gerezen brood. Vlees mag er voor hen niet in ontbreken, net als een salsa erbij om 'm in te dippen. Het lekkerste vlees bij wraps zijn kippenblokjes, reepjes biefstuk, spekjes of gehakt. Maar je kunt net zo goed vegetarische wraps vullen met veel groentjes, avocado of falafel. Lekker! Wraps eten is soms een uitdaging, altijd valt er wel wat uit, met vlekken op je kleren tot gevolg. Maar niet als je je wrap goed opvouwt!

Zo vouw je een wrap

  1. Leg de wrap op het werkblad en leg de vulling in het midden. Onderaan dit artikel vind je enkele lekkere recepten!
  2. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling. Neem daarna het onderste stukje van de wrap en vouw de flap over de zijkanten.
  3. Rol de wrap verder op naar boven toe.
  4. Snij 'm nu doormidden.
  5. Klaar!

In dit filmpje laten we nog eens zien hoe het moet:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen