Meest recente artikelen

13x heerlijke vegetarische adresjes in Vlaanderen

Om duimen en vingers bij af te likken!

13x heerlijke vegetarische adresjes in Vlaanderen Artikel

Ben je vegetariër of heb je gewoon een keertje zin in een lekkere maaltijd zonder vlees? Laat je inspireren door deze adresjes in heel Vlaanderen, waar je van een heerlijke en gezonde veggie hap kunt genieten. Smakelijk!

Antwerpen

De broers van Julienne

Restaurant-traiteur De broers van Julienne is ondertussen een vaste waarde in Antwerpen. Je vindt er heerlijke biologische gerechten, die je kunt meenemen naar huis of waar je van kunt genieten in de rustige binnentuin. Achteraf kun je proeven van een van de lekkere, huisgemaakte taarten!

Kasteelpleinstraat 45-47, 2000 Antwerpen – www.debroersvanjulienne.be

Carotterie 2000

Op zoek naar een gezonde vegetarische of vegan lunch? Ga dan zeker eens langs bij Carotterie 2000 in de Antwerpse binnenstad. Bestel er een smakelijke salade en neem er zeker een slow pressed juice bij.

Sint Jorispoort 12, 2000 Antwerpen – carotterie.be

Falafeltof

Wie zin heeft in een vegetarische hap met bite, is bij Falafeltof aan het juiste adres. Je vult er zelf je pitabroodje met heerlijke falafelballetjes en hebt een ruime keuze aan groenten en sausjes. Probeer zeker ook de knapperige aardappelpartjes!

Hoogstraat 32, 2000 Antwerpen – facebook.com/falafeltofantwerpen

Mechelen

Funky Jungle

Vegetarisch, budgetvriendelijk én op een prachtige locatie: wat wil je nog meer? Juist: een lekkere cocktail of exotisch sapje erbij! Funky Jungle gaat steeds op zoek naar verse, gezonde en smaakvolle ingrediënten van het moment.

Onder-Den-Toren 7, 2800 Mechelen – funkyjungle.be

De Krewelligen Bidet

De Krewelligen Bidet is een veggie snackbar waar je van heerlijke biofrietjes kunt smullen, maar ook van een huisgemaakte burger, portie vol-au-vent of veggie kebab. Hét bewijs dat een vegetarische maaltijd niet altijd een salade hoeft te zijn!

Sint-Katelijnestraat 72, 2800 Mechelen – facebook.com/krewelligen.bidet

Gent

Komkommertijd

Eet je veggie of vegan en heb je een grotere eetlust? Het Gentse Komkommertijd heeft een volledig plantaardig 'all-you-can-eat' buffet, waarbij soep en dessert inbegrepen zijn. Smullen!

https://www.instagram.com/p/Bjfe2dhAkTD/?hl=nl&taken-at=3598834

Reep 14B, 9000 Gent – komkommertijd.be

Le Botaniste

Le Botaniste is een relatief nieuw concept van het bekende Le Pain Quotidien. Ze serveren 100% plantaardige gerechten en zijn bovendien gespecialiseerd in natuurwijnen. Het beste van twee werelden, als je 't ons vraagt!

https://www.instagram.com/p/BWvetlMlyOb/?hl=nl&taken-at=1012885362

Hoornstraat 13, 9000 Gent – lebotaniste.be

Hasselt

De Levensboom

Gezellig vegetarisch tafelen, dat doe je in De Levensboom op het Leopoldplein. Het restaurant bereidt evenwichtige maaltijden met biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Probeer er zéker de dessertjes uit.

Leopoldplein 44, 3500 Hasselt – restaurantdelevensboom.be

Leuven

Loving Hut

Wie graag vegan eet, moet zeker eens bij Loving Hut geweest zijn. Op het menu: vooral Aziatisch geïnspireerde gerechten, maar ook burgers en desserts om duimen en vingers bij af te likken.

Tiensestraat 65, 3000 Leuven – www.lovinghut.be 

Noordoever

Bij Noordoever vind je een vegetarisch, biologisch buffet waar zelfs de grootste vleesliefhebbers van zal smullen. Je kunt er bovendien leuke spulletjes op de kop tikken!

Vaartkom 17A, 3000 Leuven – www.noordoever.be

Brussel

Dolma

Dolma is hét walhalla voor vegetariërs: aan het buffet vind je creatieve vegetarische gerechten waar je van kunt genieten in een authentieke, Tibetaanse sfeer. Het restaurant is al 40 jaar een gevestigde waarde, maar heeft wel een serieuze update gekregen. Extra leuk: in het aanliggende winkeltje kun je de meeste ingrediënten kopen, waardoor je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Elsensesteenweg 329, 1050 Elsene – restaurant.dolma.be

Moonfood

Op een korte wandeling van het centraal station vind je de vegan hotspot Moonfood, waar je naar believen heerlijke gerechten kunt opscheppen. Het menu verandert dagelijks en is heel betaalbaar, waardoor je zonder problemen meerdere dingen kunt proeven.

Koloniënstraat 58, 1000 Brussel – facebook.com/moonfood-cafe

Ami

Op het Flageyplein in Elsene vind je Ami, een bekende vegetarische hotspot. Er hangt een hippe, Scandinavische vibe en je eet er burgers en sandwiches waar je instant gelukkig van wordt.

https://www.instagram.com/p/Bcltl7oH8U5/?taken-at=429351113

Lesbroussartstraat 13, 1050 Elsene – ami-veggie.be

Welk adresje wil jij graag uitproberen?

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen