Meest recente artikelen

Vegetarische BBQ: lekker en supergemakkelijk

Ook voor carnivoren!

Vegetarische BBQ: lekker en supergemakkelijk Artikel

Ben jij vegetarisch? Of ben je die worsten en hamburgers op de BBQ gewoon beu? Geniet dan van een heerlijke vegetarische BBQ. Deze bbq recepten zijn een échte aanrader, zelf voor de overtuigde carnivoren onder ons.

Leuk, al die barbecue feestjes tijdens de zomermaanden. Maar wat als je vegetarisch bent of vegetariërs te gast hebt? Wel, dan maak je eigenlijk gewoon lekkere BBQ gerechtjes zonder vlees. Wij verzamelden de beste tips en lekkerste receptjes voor een vegetarische BBQ. Ook een aanrader voor alle niet-vegetariërs!

Gegrilde groenten

Groentenspiesjes, groetenpakjes, gegrilde groenten: 100% veggie, 200% genieten. Bovendien kan je eindeloos variëren. Zalig!

Veggie burgers

Wie zegt dat je enkel vleesburgers kan maken op de BBQ? Ook veggie burgers zijn superlekker op de grill! Wat denk je bijvoorbeeld van een zoete-aardappelburger met appelraita? Klinkt heerlijk, toch? Is het ook! Vergeet ook geen lekkere marinade te voorzien.

 

Gepofte aardappel

Bij een BBQ, veggie of niet, horen natuurlijk aardappelen. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke gepofte (zoete) aardappel? Het enige wat je hoeft te doen is je aardappelen inpakken in zilverpapier en ze 30-45 minuten in of op de BBQ leggen (zo dicht mogelijk bij je kooltjes). Nadien kan je ze nog opvullen met heerlijke vullingen als een pittig yoghurtsausje of avocadovulling. Meer recepten met gepofte aardappel? Klik dan hier.

Kaas

Een kaasje grillen? Heerlijk! Kaas wordt vaak over het hoofd gezien tijdens een BBQ. Nochthans is kaas hét perfecte grillgezelschap: supersmeuïg en supersmakelijk. Kies voor een harde kaas en grill hem, of ga voor een zachte kaas en verwerk hem in een papillot. Wat je ook kan doen is een doosje camembert opwarmen op de BBQ en hem gebruiken als dip voor je aperitief.

Fruit

Als bijgerecht of dessert: gegrild fruit is overheerlijk. Leg grote stukken fruit op het rooster, prik kleine stukjes op spiesjes of verwerk ze in papillotjes.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen