Meest recente artikelen

Tofu marineren: onze favoriete combinaties

Voor een lekker krokant en smakelijk korstje

Tofu marineren: onze favoriete combinaties Artikel

Tofu heeft van zichzelf weinig smaak, dus marineren is een must. Probeer eens een van deze lekkere marinades.

Tofu, een belangrijk ingrediënt uit de Japanse keuken, is een populaire vleesvervanger op basis van soja. Van zichzelf heeft tofu niet zoveel – zeg gerust geen – smaak. Daarom wordt hij meestal gemarineerd. Maar tofu marineren, hoe begin je daaraan? Welke smaken zijn er lekker bij en hoe lang moet het dan marineren? Onze tips.

  • Er bestaan twee soorten tofu: blokjes stevige tofu, en zachte zijdentofu. Om te marineren gebruik je de stevige soort.
  • Prik gaatjes in de tofu, snij 'm in plakken of blokjes en laat minstens 15 minuten trekken in de marinade. Wil je dat de marinade helemaal tot de kern doordringt, dan duurt het 2.30 uur vooraleer een plakje van 1 cm dik klaar is.
  • Gebruik geen olie in de marinade en kies voor een marinade met een zoete toets: dat zoete laagje karamelliseert tot een lekker krokant korstje.
  • Dep de tofu goed droog als hij uit de marinade komt en laat je pan goed heet worden. Bak 'm aan beide zijden krokant. Eventueel kun je 'm eerst nog paneren.

Onze toppers

  1. balsamicoazijn + geperste knoflook + tijm + zout
  2. sojasaus + rijstwijn + vijfkruidenpoeder + rode peper + geraspte limoenschil
  3. citroensap + geraspte sinaasappelschil + geperste knoflook + gemalen kaneel + gemalen komijn + zout

Probeer ook deze recepten

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen