Recept

Notenbrood met portosaus en aardpeerpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarisch en verrassend gerecht voor je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het notenbrood. Kook de rijst, giet af en laat afkoelen. Schil en rasp de zoete aardappel, hak de champignons en de noten fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de abrikozen in stukjes.

  2. 2

    Bak de ui en knoflook 2 minuten in olijfolie. Voeg de champignons en zoete aardappel toe en bak gaar. Meng met de gekookte rijst, havermoutvlokken, broodkruim, noten, gedroogde abrikozen, tijm, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder en de eieren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Stort het deeg in een ingevet bakblik. Wrijf de bovenkant in met 1 eetlepel olijfolie, leg er de blaadjes salie op en bak 40‑45 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de saus. Week het eekhoorntjesbrood 10 min in 100 ml warm water. Giet af en bewaar het vocht. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Stoof de sjalot, knoflook, eekhoorntjesbrood, tomatenpuree en wortelen in olijfolie op een zacht vuur gaar. Voeg de bloem toe, roerbak 1 minuut en blus met de porto, het eekhoorntjesbroodvocht en de groentebouillon. Laat inkoken tot gewenste dikte en smaak. Duw alles door een zeef, kruid met peper en zout en hou warm.

  5. 5

    Maak de puree. Schil de aardappelen en de aardperen. Kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer. Meng met een scheutje melk en de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Snij het notenbrood in plakken en serveer het met de puree en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenbrood met portosaus en aardpeerpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!