Recept

Kastanje-notengebraad met pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gebraad maken zonder vlees? Ja hoor, het kan! 

bereiding
  1. 1

    Snij de ui en knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pureer tweederde van de kastanjes in een blender. Hak de resterende kastanjes ruw in stukjes.

  2. 2

    Bak de champignons in een pan in hete boter. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de kastanjepuree en de gehakte noten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de eieren op met de zure room en room. Meng de broodkruimels en gemalen noten erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Vet de bakvorm in met wat boter.

  4. 4

    Hak de peterselie fijn. Voeg de gehakte kastanjes en paddenstoelen bij de eiermassa. Breng op smaak met peper, zout en worcestersaus. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Besprenkel het gebraad af en toe met notenolie zodat het niet uitdroogt.

  5. 5

    Maak ondertussen de saus. Snipper de ui en knoflook fijn. Zweet in een hete pan. Laat de tomatenpuree even sudderen en blus met het bier. Voeg de tomatenpassata en het paprikapoeder toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met komijn, peper en zout.

  6. 6

    Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij het gebraad in plakjes en serveer met de pasta en de saus. Garneer met verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kastanje-notengebraad met pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!