Recept

Vegetarisch gebraad van bospaddenstoelen en kastanjes met Stiltonkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch gebraad. Ideaal voor de feestdagen of op een zondag! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met 1 el olie. Was de linzen en breng ze aan de kook. Zet het deksel op de kookpot en laat 30 tot 40 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Hak de ui en de knoflook fijn. Snij de champignons in stukken en bak ze in hete olie. Zet opzij. Hak de kastanjes in stukjes. Schil de aardappels en rasp ze. Rasp de wortels. Snij de Stilton in kleine blokjes.

  3. 3

    Meng de ui, knoflook, champignons, wortels, kastanjes, linzen en kaas door elkaar. Voeg de bloem, eieren en peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat en doe het in de bakvorm. Bak ongeveer 45 minuten tot het gebraad goudbruin is.

  4. 4

    Maak ondertussen de wortels, spruitjes, zoete aardappelen en aardappelen schoon en schil ze. Snij de zoete aardappels in grote stukken. Snij de aardappels in plakjes. Breng beiden op smaak met zout, peper en olie. Doe de zoete aardappels in een ovenschaal en bak 30 minuten, draai ze af en toe om. Blancheer de spruitjes en wortels in gezouten kokend water.

  5. 5

    Bak de aardappelschijfjes in hete boter in een pan gedurende 15 minuten. Doe de spruitjes en wortels erbij. Voeg indien nodig nog wat extra boter toe aan de pan.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de bakvorm en snij het in plakjes van ongeveer 3 centimeter dik. Serveer met de groenten, overgiet met een kant-en-klare vegetarische saus naar keuze en garneer met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarisch gebraad van bospaddenstoelen en kastanjes met Stiltonkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!