Meest recente artikelen

Deze dingen eet je het best voor (of na) het sporten

Ga voluit voor die gezonde levensstijl!

Deze dingen eet je het best voor (of na) het sporten Artikel

Wil je afvallen, dan weet je dat een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging hand in hand gaan. Toch voel je dikwijls dat je voor of na het sporten een extraatje nodig hebt om de nodige energie te krijgen of aan te vullen. Maar wat eet je dan best?

Het zou natuurlijk zonde zijn om al je harde werk verloren te laten gaan door slechte voedingskeuzes. Zorg er daarom voor dat je altijd genoeg gezonde opties in huis hebt om naar te grijpen als het even moeilijker gaat. Deze ingrediënten zijn alvast een goed idee!

Kipfilet

Het is algemeen geweten dat kipfilet veel eiwitten bevat, en laat die nu net goed zijn voor spieropbouw en -onderhoud. Ze werken als een soort van brandstof voor uitgeputte spieren, waardoor je spieren sneller zullen herstellen én je minder snel last zult hebben van spierpijn.

Kalkoenfilet

Kalkoenfilet bevat net als kipfilet erg veel eiwitten en zit daarnaast tjokvol tryptofaan. Dat is een stof die je lichaam omzet in slaaphormonen, waardoor je nachtrust erop vooruit zal gaan: essentieel in een gezonde levensstijl.

Zalm

Zalm ondersteunt je spieren en bevat omega 3-vetzuren die goed zijn voor je hart. Als je tijdens het sporten dus vaak je hartslag de hoogte injaagt, komt deze vis je levensstijl alleen maar ten goede.

Broccoli

Ook broccoli is erg goed voor spierherstel. Eén portie bevat 148% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, wat ook je immuunsysteem ten goede komt.

Boerenkool

Boerenkool wordt steeds populairder, en dat is niet zonder reden. De groente bevat veel antioxidanten, kalium, ijzer en vezels: allemaal stoffen die supergoed zijn in een gezonde levensstijl. Je mag er zoveel van eten als je wil, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn niet zomaar aardappelen. Ze geven je meer energie dan hun ‘gewone’ tegenhangers, dankzij het hoge suikergehalte en de lage glycemische index. Deze laatste stof zet de suikers langzaam om in energie, zodat je niet plots een energieboost krijgt en dipjes vermijdt.

Bruine rijst

Wist je dat er heel wat vitamines verloren gaan als bruine rijst wordt omgezet in witte? Kies daarom steeds voor een gezonde portie bruine rijst (boordevol vitamine B en ijzer) en combineer met gezonde eiwitten en groene groenten.

Havermout

Dat havermout supergezond is, is geen geheim. Van alle granen vormt haver de beste energiebron die je bovendien lang verzadigd houdt. Verwerk je portie in een gezond ontbijt of tussendoortje: magere yoghurt en fruit (zoals bosbessen en frambozen) is alvast een goede optie. Of probeer een van deze recepten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen