In papier gegaarde zalm met kruiden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

In papier gegaarde zalm met kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel op de BBQ
 

bereiding
  1. 1

    Leg de zalmfilet open. Wrijf de roze kant in met olijfolie. Verdeel er de gehakte kruiden over. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de andere filet en leg die met de kruidenkant op de andere filet. Het vel zit nu aan de buitenkant.

  2. 2

    Wikkel de zalm in een dikke laag kleddernat papier. Leg op de smeulende barbecue, maar zorg ervoor dat de vlammen het papier niet raken. Laat elke kant 20 minuten garen. Als het papier te warm wordt kun je het met een plantenspuit weer bevochtigen.

  3. 3

    Verwijder het papier en verwijder het vel van de zalm. Verdeel in stukken, lekker met tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de zalmfilet open. Wrijf de roze kant in met olijfolie. Verdeel er de gehakte kruiden over. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de andere filet en leg die met de kruidenkant op de andere filet. Het vel zit nu aan de buitenkant.

  2. 2

    Wikkel de zalm in een dikke laag kleddernat papier. Leg op de smeulende barbecue, maar zorg ervoor dat de vlammen het papier niet raken. Laat elke kant 20 minuten garen. Als het papier te warm wordt kun je het met een plantenspuit weer bevochtigen.

  3. 3

    Verwijder het papier en verwijder het vel van de zalm. Verdeel in stukken, lekker met tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.