Scampi's met rijst, erwtjes en ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi's met rijst, erwtjes en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kommetje boordevol lekkers

bereiding
  1. 1

    Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, de knoflook en de gember. Kruid met kaneel, komijn, peper en zout. Doe er de scampi's bij en roerbak 3 minuten op een heet vuur. Haal uit de pan en zet opzij.

  2. 2

    Doe wat olie in de pan en roerbak de rijst 3 minuten glazig. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur lager, doe er de erwtjes bij, zet het deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen tot de bouillon is opgenomen.

  3. 3

    Roer de eieren door de rijst en doe de scampi's erbij. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Garneer met lente-ui en chilipeper. Serveer met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, de knoflook en de gember. Kruid met kaneel, komijn, peper en zout. Doe er de scampi's bij en roerbak 3 minuten op een heet vuur. Haal uit de pan en zet opzij.

  2. 2

    Doe wat olie in de pan en roerbak de rijst 3 minuten glazig. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur lager, doe er de erwtjes bij, zet het deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen tot de bouillon is opgenomen.

  3. 3

    Roer de eieren door de rijst en doe de scampi's erbij. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Garneer met lente-ui en chilipeper. Serveer met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.