Recept

Frisse witloofsalade met kipfilet en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en gezonde salade met witloof, kip en couscous. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenschaaltje en leg er een bodempje grof zeezout in. Schik er de rode bietjes op. Bestrooi ze met wat grof zeezout en gaar ze in zo’n 40 minuten beetgaar in de oven. Haal ze uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  2. 2

    Korst de kipfilets in wat olijfolie aan en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat nog 10 à 15 minuten garen in de oven.

  3. 3

    Pel een rode ui en snipper fijn. Meng met het sap van de citrusvruchten, de acaciahoning, de olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de groene kruiden grof en meng ze erdoor. Pel een rode ui, snipper fijn en meng samen met de granaatappelpitjes door de couscous. Pers de citroen erboven uit en druppel er wat olijfolie bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat even rusten zodat de smaken goed vermengen.

  5. 5

    Snij de kern uit de stronkjes en halveer ze. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de stronkjes witloof. Pel de sinaasappel en de roze pompelmoes à vif (zodat alle witte randjes verwijderd zijn) en snij de partjes tussen de vliezen uit. Hak de pistachenoten fijn.

  6. 6

    Maak een salade van de citrusvruchten, de rode bietjes en het witloof. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Serveer er de gebakken kipfilet en de couscous bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse witloofsalade met kipfilet en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!