Recept

Slaatje met linzen en boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarische salade bomvol groenten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg een halfuurtje opzij. Spoel af en dep de blokjes droog.

  2. 2

    Snij de paprika, courgette en selderij in hapklare stukken. Pers het teentje knoflook uit, voeg het toe en besprenkel met 2 el olie. Kruid met peper en zout en schep goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Roerbak de aubergine goudbruin, voeg meer olie toe indien nodig.

  4. 4

    Spoel de boerenkool, besprenkel met olie en schep in een saladekom. Voeg de geroerbakte aubergines, linzen, in de oven geroosterde groenten en granaatappelsap toe en schep om. Kruid met peper en zout. Serveer met crackers en eventueel wat geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slaatje met linzen en boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!