Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Bak 'm goudbruin en gaar in wat olijfolie.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Snij de abrikozen in stukjes. Hak de boerenkool grof.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de abrikozen, pijnboompitten en knoflook. Wacht tot de pijnboompitten kleuren. Schep alles uit de pan en laat rusten.

  4. 4

    Schep de boerenkool in een andere pan. Voeg 75 ml water toe en kruid met peper en zout. Laat 3 minuten afgedekt sudderen tot de boerenkool zacht en gaar is.

  5. 5

    Voeg de abrikozen, pijnboompitten en knoflook toe aan de boerenkool en roer om.

  6. 6

    Snij het vlees in plakken. Serveer samen met de boerenkoolmengeling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Bak 'm goudbruin en gaar in wat olijfolie.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Snij de abrikozen in stukjes. Hak de boerenkool grof.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de abrikozen, pijnboompitten en knoflook. Wacht tot de pijnboompitten kleuren. Schep alles uit de pan en laat rusten.

  4. 4

    Schep de boerenkool in een andere pan. Voeg 75 ml water toe en kruid met peper en zout. Laat 3 minuten afgedekt sudderen tot de boerenkool zacht en gaar is.

  5. 5

    Voeg de abrikozen, pijnboompitten en knoflook toe aan de boerenkool en roer om.

  6. 6

    Snij het vlees in plakken. Serveer samen met de boerenkoolmengeling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.