Meest recente artikelen

Wat eet je als ontbijt als het 30 graden en warmer is?

Yes, ijsjes voor ontbijt!

Wat eet je als ontbijt als het 30 graden en warmer is? Artikel

Smaakt je boterhammetje met kaas niet zoals anders als het 30 graden en warmer is? Deze frisse ontbijtjes gaan er vast beter in.

1 Frisse smoothies om van te sippen

Veel vers fruit, een beetje sap en mixen maar: een frisse smoothie of smoothiebowl is ideaal om je dag mee te beginnen. Lees hier hoe je de perfecte smoothie maakt. Tip: vries stukjes banaan of kiwi in en mix ze diepgevroren mee, dat maakt je smoothie lekker koud en dik.

 

2 Fruitsalade voor ontbijt

Fris fruit is altijd een goed idee bij het ontbijt. Een kleurrijke fruitsalade geeft je zin om aan je dag te beginnen. Bestrooi eventueel met wat havermout of zelfgemaakte granola, eet er wat yoghurt bij… En een fruitsalade hoeft er niet altijd uit te zien als een fruitsalade: prik stukjes fruit op een prikkertje, steek bolletjes uit verschillende kleuren meloen… Laat je fantasie maar werken!

 

3 Overnight oats uit de koelkast

Overnight oats, dat is havermout die je mengt met yoghurt of melk en een nachtje laat wellen in de koelkast. Zo krijg je een soort koude havermoutpap, die je afwerkt met een lekkere fruittopping. Ook handig om mee te nemen voor onderweg of op het werk!

4 Jeej, ijsjes voor ontbijt!

De droom van elk kind, klein of groot! Kies voor een fruitijsje of eentje op basis van yoghurt, en wees zuinig met de suiker. Eventueel kun je ook wat granola toevoegen (lees hier hoe je die zelf maakt).

5 Frisse fruitpizza’s

Het principe is eenvoudig: snij mooie ronde plakken van een watermeloen en beleg ze met yoghurt of mascarpone en met ander fruit. Eventueel nog wat honing erover en klaar. Geef toe: zo’n fruitpizza, daar zou je toch meteen in bijten?

6 Een portie groenten bij het ontbijt

In veel landen krijg je ‘s ochtends groenten bij het ontbijt geserveerd, denk maar aan komkommer, tomaat en olijven in Turkije of soepjes bij het ontbijt in Azië. Da’s niet zo verwonderlijk, want groenten bevatten veel vocht en laat dat nu net zijn wat je lichaam nodig heeft wanneer het warm is. Dus, ga aan de slag met wat er in je groentelade ligt en maak een slaatje voor ontbijt, beleg je boterham eens met radijsjes, maak een frisse spread van erwtjes…

7 Chiapudding: tussen ontbijt en dessert

Chiazaadjes werken een beetje als (vegetarische) gelatine: je kunt er vloeistoffen mee laten opstijven om zo een lekkere pudding te maken. De zaadjes bevatten veel goede voedingsstoffen en vezels, en de geleiachtige structuur zorgt er ook voor dat je je lang verzadigd voelt. Ideaal dus bij het ontbijt. Gebruik chia wel met mate, want het heeft een laxerend en bloedverdunnend effect.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen