Meest recente artikelen

Al jouw vragen over picknicken beantwoord

SOS Sofie

Al jouw vragen over picknicken beantwoord Artikel

Redactrice Sofie beantwoordt de vragen die in de mailbox van Libelle Lekker binnenkomen. In dit artikel beantwoordt ze al je vragen over picknicken. Bekijk zeker ook de video!

Elk jaar belanden er heel wat vragen in onze mailbox. Redactrice Sofie beantwoordt in dit artikel al jullie vragen over picknicken. Ook een vraag? Stuur ze naar lekker@libelle.be

Video: het antwoord op al jouw vragen over picknicken

Meer video's bekijken? Check dan zeker ons Youtube-kanaal.

Hoe hou ik de drankjes koel tijdens een picknick?

Bij een zomerse picknick hoort een fris drankje. Die drankjes fris houden kan op verschillende manieren. Een zelfgemaakte ijsthee of -koffie neem je bijvoorbeeld makkelijk mee in een thermos. Gebruik de koffiethermos alleen voor koffie, warm of koud: doe je er later een ander drankje in, dan gaat dat naar koffie smaken. Een fles wijn kun je eerst koelen in de koelkast en vervolgens in krantenpapier of aluminiumfolie verpakken. Die isoleren goed, en zo blijft de fles koud. Leg daarnaast ook een paar flessen plat water een nachtje in de diepvriezer en gebruik deze als koelelementen in je tas: niet alleen zorgen ze ervoor dat de inhoud van je tas lekker fris blijft, je hebt straks
ook nog koud water als al de rest op is. De bevroren flessen leg je best bovenaan: koude lucht zakt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn belegde boterhammetjes niet vochtig worden?

Beleg je boterhammetjes niet te lang voor vertrek. Gebruik beleg dat niet te nat is: tomaat of komkommer geven veel vocht af. Deze neem je daarom beter in een apart doosje mee en doe je ter plekke tussen je broodjes. Een laagje boter, hummus, mayonaise of pesto op het brood zorgen ervoor dat vocht van de andere ingrediënten er niet te veel in kan trekken. Een broodje omelet? Laat de omelet eerst afkoelen voor je ze op je boterham legt, het brood zal veel minder zompig worden.

Picknicken met kinderen: hebben jullie wat leuke receptideetjes?

Maak dingen die ze graag lusten, maar wees er creatief mee. Heel speciaal hoeft het allemaal niet te zijn. Een boterham die eens diagonaal is doorgesneden ipv recht, een tortillarolletje, fruit op een stokje, koude gehaktballetjes met een dipsausje… En zelfgemaakte limonade, natuurlijk. Ontdek hier nog meer ideeën.

Wat zijn jouw favoriete mors- en bestekproof picknickrecepten?

Als je gaat picknicken, wil je niet ook nog allemaal bordjes en bestek meeslepen. Daarom kies ik vaak voor dingen die je gewoon uit de hand kunt eten. Een grote eiertortilla die je goed laat afkoelen en in stukjes snijdt kun je zo uit de doos serveren – of als het wat feestelijker mag, serveer je de stukjes in een kleurrijk cupcakepapiertje. Een hartige cake of een hartig brood hoef je niet meer te beleggen, dat is ook handig om uit het vuistje te eten. Of maak eens een picknickbrood. Koude gehaktballetjes kun je gewoon met een prikkertje nemen. Quiche is ook lekker koud. En het is allemaal een keertje iets anders dan belegde broodjes en salades.

Meer vragen beantwoord …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De lekkerste picknick recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

  • Deel dit artikel
Alles over Sofie Doms

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen