Recept

Varkenshaasje met gegrilde zoete-aardappelplakjes en chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk slank hoofdgerecht met zoete aardappel, met maar 495 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Meng de chilivlokken, honing en 2 eetlepels olijfolie onder elkaar en kruid met peper en zout. Besmeer er het vlees mee en laat 15 minuten rusten.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook voor de chimichurri. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de chilipeper en snij fijn. Spoel de oregano en de peterselie en hak fijn. Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het vlees in een pan aan alle kanten goudbruin in hete olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de zoete aardappelen en spoel de aubergine. Snij de aardappelen en aubergine in plakken, besmeer met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar in een grillpan.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakken. Leg de groenten in een grote schaal, leg er het varkenshaasje op en schep er de chimichurri bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met gegrilde zoete-aardappelplakjes en chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!