Meest recente artikelen

Zo hou je bruine suiker zacht

En zo voorkom je dat hij hard wordt!

Zo hou je bruine suiker zacht Artikel

Heb jij ’t soms ook, dat je zak bruine suiker zò hard wordt dat je ‘m niet meer kunt gebruiken? Je bent zeker niet de enige.

In de vuilnisbak ermee? Nee hoor: er bestaan makkelijke trucjes om je bruine suiker terug zacht te maken. Probeer ze gerust uit!

1. Vochtig keukenpapier

Als je verharde bruine suiker in 1-2-3 zacht wil maken, is dé truc voor jou. Het enige wat je nodig hebt, is een microgolfoven, een kom en een keukenpapiertje! Zo ga je te werk:

  • Doe de verharde bruine suiker in een microgolfovenbestendige kom.
  • Maak een velletje keukenpapier vochtig (knijp het goed uit, want het mag niet té nat zijn) en leg het bovenop de suiker.
  • Zet de kom in de microgolfoven en laat 'm zo'n 20 seconden draaien.
  • Is de suiker nog niet zacht genoeg? Herhaal de stappen en maak de suiker in tussentijd los met een vork.

2. Vochtig ingrediënt

Check je enkele dagen op voorhand de ingrediënten die je nodig hebt, maar merk je dat je bruine suiker steenhard is geworden? Geen nood: door er een vochtig ingrediënt bij te bewaren, is je suiker binnen de twee dagen weer zacht. Kies voor een stukje brood, een stuk van een sinaasappelschil of enkele marshmallows: ze zorgen ervoor dat de suiker weer vochtig wordt en makkelijk uit elkaar brokkelt. Doe de suiker in een afgesloten plastic zakje of luchtdichte doos en leg ze erbij.

3. De juiste bewaardoos

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Bewaar je bruine suiker daarom meteen in de juiste doos. Met een luchtdicht exemplaar kun je niet missen: hoe minder lucht bij de suiker kan, hoe minder kans dat hij hard wordt!

Eenmaal je bruine suiker weer zacht is, houdt niets je tegen om er hemelse recepten mee uit te testen.

Laat je inspireren!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen