Meest recente artikelen

8x je favoriete cheat meal in een slank jasje

Smullen zonder schuldgevoel

8x je favoriete cheat meal in een slank jasje Artikel

Hou je van stevige gerechten zoals macaroni met kaas of witloofrolletjes met ham, maar wil je niet helemaal zondigen? Dan zijn deze slanke versies iets voor jou!

1. Hamburgers

Hamburgers kun je op verschillende manieren wat slanker maken. Ga voor een hamburger zonder broodje om extra koolhydraten te vermijden of vervang je vlees eens door vis of een vleesvervanger. Wil je toch vlees gebruiken? Kies dan voor kippengehakt of rundergehakt voor een slankere variant.

2. Frietjes

Klassieke frietjes maak je natuurlijk van aardappelen, maar waarom probeer je niet eens een andere groente? Pastinaak, pompoen of zoete aardappel zijn bijvoorbeeld perfect om gezonde frietjes van te maken. Toch liever gewone frietjes? Bak ze dan in de oven of in de airfryer in plaats van ze te frituren, zo zijn ze minder vettig.

3. Pasta

Pasta kun je makkelijk vervangen door groenten. Heb je al eens courgetti geprobeerd? Courgetti is spaghetti gemaakt van courgettes met behulp van een spiralizer. Zo heb je de structuur van spaghetti én een lekkere, frisse smaak met veel minder calorieën. Maak courgetti met je favoriete spaghettisaus, zoals puttanescasaus of pesto.

4. Stoofvlees

Je hoeft niet in te boeten op smaak wanneer je op je lijn wilt letten. Iedereen eet graag wel eens stoofvlees en deze lightvariant bevat slecht 456 kcal per persoon. Doe er extra groentjes in, serveer met een slaatje en met ovenfrietjes. Zorgeloos genieten!

5. Vol-au-vent

Ook vol-au-vent is zo’n Vlaamse klassieker waarvan je waarschijnlijk dacht dat je hem niet meer kon eten als je op de calorieën let. Niets is minder waar, want deze slanke versie met kipfilet en saus op basis van de bouillon bevat slechts 423 kcal per persoon.

 6. Lasagne

Wanneer je denkt aan lasagne, denk je waarschijnlijk aan pasta, maar ook zonder pasta kun je een heerlijke lasagne maken. Deze groentelasagne is lekker, vegetarisch én bevat slechts 312 kcal in plaats van de 953 kcal die een lasagne bolognese bevat!

7. Pizza

Zowel de bodem, de kaas als de toppings kunnen je pizza calorierijk maken. Wees zuinig met de kaas of laat hem eens achterwege. En waarom ga je eens niet voor een alternatieve pizzabodem? Probeer eens eentje van bloemkool of aubergine. Let er ook op dat je een slanke tomatensaus (zonder suiker) gebruikt en overdrijf niet met je toppings.

8. Witloofrolletjes met ham en kaas

Nog zo’n echte klassieker waar we maar niet genoeg van krijgen: witloofrolletjes. Ga voor vetarme bouillon, magere kaas en ontvette ham voor een extra slanke variant!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen