Magere vol-au-vent met ovenfrietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Magere vol-au-vent met ovenfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, dit is light! Van vol-au-vent met frietjes naar vol-au-vent met ovenfrietjes. Geen 1553 kcal maar 493 kcal!

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, wortel en selder grof. Stoof aan in een grote pan met 1 kl olijfolie. Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg de kip toe, zet het vuur iets zachter en laat 15 minuten pruttelen, net onder het kookpunt, tot de kip gaar is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Schil de aardappelen, snij ze in frieten. Doe ze in een ruime diepvrieszak en doe er 2 kl olijfolie bij. Kneed de zak, zodat alle frieten een laagje olie krijgen. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze goudgeel en krokant zijn. Schep halverwege de baktijd eens om.

  3. 3

    Haal de kip uit de bouillon. Laat afkoelen. Zeef intussen de groenten uit de bouillon. Hou de helft van de bouillon apart voor de saus: wat overblijft kun je invriezen om te gebruiken voor soep, bijvoorbeeld. Pluk de kipfilets in hapklare stukjes. Rol balletjes van het kalfsgehakt. Snij de champignons in stukjes.

  4. 4

    Breng de bouillon die je apart hebt gehouden weer aan de kook. Voeg de balletjes toe en wacht tot ze boven drijven. Voeg de kipstukjes toe, de champignons en de melk. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels koud water en bind er de saus mee. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    5 Verdeel de vol-au-vent over individuele kommetjes, serveer met de ovenfrietjes en met gemengde sla.
     

  5. 5

    Verdeel de vol-au-vent over individuele kommetjes, serveer met de ovenfrietjes en met gemengde sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, wortel en selder grof. Stoof aan in een grote pan met 1 kl olijfolie. Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg de kip toe, zet het vuur iets zachter en laat 15 minuten pruttelen, net onder het kookpunt, tot de kip gaar is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Schil de aardappelen, snij ze in frieten. Doe ze in een ruime diepvrieszak en doe er 2 kl olijfolie bij. Kneed de zak, zodat alle frieten een laagje olie krijgen. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze goudgeel en krokant zijn. Schep halverwege de baktijd eens om.

  3. 3

    Haal de kip uit de bouillon. Laat afkoelen. Zeef intussen de groenten uit de bouillon. Hou de helft van de bouillon apart voor de saus: wat overblijft kun je invriezen om te gebruiken voor soep, bijvoorbeeld. Pluk de kipfilets in hapklare stukjes. Rol balletjes van het kalfsgehakt. Snij de champignons in stukjes.

  4. 4

    Breng de bouillon die je apart hebt gehouden weer aan de kook. Voeg de balletjes toe en wacht tot ze boven drijven. Voeg de kipstukjes toe, de champignons en de melk. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels koud water en bind er de saus mee. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    5 Verdeel de vol-au-vent over individuele kommetjes, serveer met de ovenfrietjes en met gemengde sla.
     

  5. 5

    Verdeel de vol-au-vent over individuele kommetjes, serveer met de ovenfrietjes en met gemengde sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.