Meest recente artikelen

4x eenvoudig kerstmenu

Voor wie het graag lekker simpel houdt met kerst

4x eenvoudig kerstmenu Artikel

Hoeven het voor jou ook geen truffels, kreeft of oesters te zijn met kerst? Speciaal voor jou stelden we 4 keer een eenvoudig kerstmenu samen. Niet té speciaal, moeilijk of duur, maar wel superlekker en feestelijk!

Mag het met Kerstmis nét dat beetje meer zijn, met de nadruk op ‘nét’? Dan hebben wij 4 perfecte kerstmenu’s voor jou. Ze zijn feestelijk, maar zeker niet over the top. Op zoek naar gerechten die niet duur, makkelijk en snel te maken zijn? Dan vind je hier wat je zoekt: een eenvoudig kerstmenu!

Waarom we van een eenvoudig kerstmenu houden

Er zijn veel redenen om het bij een eenvoudig kerstmenu te houden. Vaak heb je geen tijd om uren in de keuken door te brengen en moet het snel gaan. Of ben je niet echt een keukenprins(es) en zoek je iets makkelijks. Misschien hou je het liever klein omdat je de feesten graag zo snel mogelijk ziet passeren. Of omdat je in een bescheiden gezelschap viert en het dan niet te groots aanpakt. Al te vaak kun je het budget bovendien wel beter gebruiken, of houdt opa gewoon van simpel.

In ieder geval zul je niet op je honger blijven zitten. We kozen de lekkerste eenvoudige recepten uit voor een makkelijk, snel en budgetproof kerstmenu dat er toch heel feestelijk uitziet. Niet één maar vier menu’s. Helemaal in de kerstsfeer, met een feestelijk tintje of met de heerlijkste comfortfood. En ja: er is zelfs een menu dat je zo goed als volledig vooraf kunt klaarmaken

Lees ook:

Kerstmenu 1: kerstbomen en balletjes

Start met schattige toastjes in de vorm van een kerstboom bij het aperitief. Dan volgt een tomatensoep met balletjes, want dat lust echt iedereen. En daarna pak je uit met – jawel: kalkoen.  Eindigen doe je met een simpel dessert: een verrukkelijke tiramisu met fruit. Meer moet het niet zijn, voor dit eenvoudig kerstmenu waarmee je toch feestelijk voor de dag komt. Save

 

Menu 2: vooraf klaar te maken

Dit feestmenu kun je grotendeels vooraf klaarmaken. Ideaal als je nog moet kerstshoppen of naar kantoor moet en dus geen tijd hebt om uren te kokkerellen. Zo kun je toch vieren zoals het hoort: met je familie of vrienden aan de feesttafel.

Menu 3: comfortfood voor kerst

Gesmolten kaas, heerlijke chocolademousse: het zijn de klassiekers die altijd smaken, maar tijdens de eindejaarsfeesten smaken ze dubbel en dik. Wij zeggen alvast geen neen tegen deze feestelijke comfortfood.

Menu 4: lekker feestelijk

Bladerdeeghapjes? Check! Een vispannetje en een verrassend dessert? Dubbelcheck! Dit kerstmenu is superfeestelijk maar houdt het tegelijk toch lekker eenvoudig.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen