Recept

Tiramisu met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Karolien Olaerts: "Mijn tiramisu met appel heeft naar mijn mening alles! Een eenvoudig en snel recept, dat je perfect een dag vooraf kunt maken. Het is een lichte versie van de klassieker en toch zó lekker!”

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een pannetje (met deksel) en voeg de appelen toe. Bestrooi ze met de kaneel, schenk er 2 eetlepels water bij en roer goed om. Zet het deksel op de pan en laat enkele minuten stoven tot de appel gaar is. Voeg indien nodig wat extra water toe. Laat de appelen even afkoelen.

  2. 2

    Roer de suikervervanger door de verse kaas. Klop de room op tot een stevige slagroom. Klop niet te lang, dan wordt hij boter. Schep de slagroom met enkele halen door de verse kaas.

  3. 3

    Doe de koffie in een diep bord en roer er het amandel­extract door.

  4. 4

    Doop een boudoirkoekje kort met de onderzijde (de kant zonder suikerlaagje) in de koffie en leg het in een grote schaal of in 6 mooie glazen. Bedek zo de hele bodem. Verdeel hier de helft van de appel en vervolgens de helft van het roommengsel overheen. Leg er nu opnieuw een laag koekjes op en herhaal ook de rest. Plaats minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Gebruik een fijn zeefje om de tiramisu voor het serveren met het cacaopoeder te bestrooien.​​​​​​​

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!