Kip-parmezaansoep met preiolie
bereiding
-
1
Maak eerst de olie. Snij het groen van de prei. Mix 2 handen van het preigroen fijn met de plantaardige olie en een snuifje zout. Laat de olie door een neteldoek of koffiefilter uitlekken in een flesje. Dit duurt enkele uren. Bewaar de olie goed afgesloten tot serveren. Snij de rest van het preigroen in flinterdunne reepjes voor de afwerking.
-
2
Snij het preiwit fijn voor de soep. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in stukken.
-
3
Verhit een scheutje plantaardige olie en stoof de prei, de ui en de knoflook zacht. Voeg de aardappel, de kippenbouten, het kippenbouillonblokje en 700 milliliter water toe. Dek de pot af en laat de soep 30 minuten zacht koken.
-
4
Haal de bouten uit de soep en voeg de geraspte parmezaan toe. Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees van de bouten en snij het in fijne reepjes. Voeg de kip samen met de room toe aan de soep. Hou wat kip apart voor de afwerking. Breng de soep op smaak met enkele druppels citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
-
5
Verhit de frituurolie in de friteuse voor op 175°C. Frituur de dunne preigroenreepjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk de soep af met de apart gehouden kip, wat preiolie en de gefrituurde reepjes prei.