Recept

Chocomoussetaart met framboosjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onweerstaanbare chocomoussetaart met framboosjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter en bebloem de bakvorm. Smelt de fondantchocolade met 60 ml warm water, het espressopoeder en de cacao in een sauspannetje. Roer tot een gladde saus. Roer er 1/3 van de riet- suiker bij en zet apart.

  2. 2

    Klop de zachte boter met de rest van de rietsuiker tot een lichtgekleurde crème. Voeg één voor één de eieren en de eidooiers toe, blijf goed kloppen. Schenk er de gesmolten chocolade en het vanille- extract bij en spatel er voorzichtig de bloem, het natriumbicarbonaat en een snuifje zout onder. Schenk er de melk bij en roer tot een glad beslag. Schenk in de bakvorm (springvorm van 24cm diameter) en bak 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Maak de mousse. Week de gelatine in koud water. Verwarm 120 ml room in een pannetje en roer de gelatine erin los. Smelt er de chocolade en de suiker in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe goed om terwijl de crème indikt.

  4. 4

    Klop de rest van de room in pieken en spatel onder de chocolademousse. Bestrijk de taart met de mousse en zet minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm de taart voorzichtig en werk af met frambozen en cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocomoussetaart met framboosjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!