Worstenbroodjes met champignons en kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snij de champignons klein.
-
2
Bak de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak die 2 minuten mee. Roer er de tomatenpuree onder en kruid het mengsel met het kerriepoeder, de garam masala of ras el hanout, peper en zout. Roerbak nog 1 minuut. Laat het mengsel even afkoelen.
-
3
Mix de gebakken champignons en de kikkererwten fijn met de peterselie en de panko. Kruid het mengsel met peper en zout. Als het mengsel nog te vochtig is, voeg dan extra broodkruim of panko toe.
-
4
Beleg elk vel bladerdeeg met een worstje kikkererwtenmengsel. Rol de vellen op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de worstenbroodjes in 2 of 3 stukken. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
-
5
Meng de ingrediënten voor het sausje. Serveer de worstenbroodjes warm, lauw of koud met het sausje.