Recept

Vispannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik steeds verse vis met een vaste structuur. Diepvriesvis geeft vocht af tijdens het garen, waardoor je saus waterig wordt. Een vispannetje met zalm, kabeljauw en garnalen is altijd lekker, maar probeer ook eens minder bekende vissoorten Denk aan griet, heek, hondshaai, leng, poon, roodbaars, schelvis, steenbolk, wijting, zeebaars of zeeduivel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de mosselen in een kleine kookpot, giet er de witte wijn bij. Zet het deksel op de pot en schud regelmatig met de kookpot, tot alle schelpen open zijn. Haal de mosselen uit de schelpen en zeef de vrijgekomen mosseljus. Hou alles even apart.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de wortel, prei en selder in julienne of kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit eerst de sjalot en daarna de in julienne gesneden groenten aan in wat boter. Kruid met peper, zout en de gedroogde tijm en het basilicum. Verdeel de groenten over ingevette ovenschaaltjes. Leg de visblokjes en mosselen op de groenten.

  3. 3

    Maak de saus. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Blus met de visbouillon, de gezeefde mosseljus en de melk. Laat indikken tot een smeuïge saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de vis.

  4. 4

    Strooi de kaas en het broodkruim over de visschoteltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Lekker met een partje citroen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!