Meest recente artikelen

Kerstmenu 'lekker gewoon'

Simpel, maar toch een tikje bijzonder

Kerstmenu 'lekker gewoon' Artikel

Hoeft het voor kerst en Nieuwjaar voor jou allemaal niet te speciaal te zijn, maar wél lekker? Dan is dit menu iets voor jou: gewone gerechtjes die door een slimme extra iets heel feestelijks krijgen. Pluspunten: niet moeilijk én iedereen lust het. Laat het je smaken!

Hapje: Marokkaanse gehaktballetjes met veenbessensaus

Gehaktballetjes rollen lukt iedereen. Je maakt er toch iets bijzonders van door een keertje Marokkaanse smaakmakers zoals ras-el-hanout te gebruiken. Ook het veenbessensausje is eenvoudig zelf te maken, maar wil je het nóg makkelijker? Koop dan gewoon een pot veenbessenconfituur en warm die lichtjes op. Geen gedoe, en zelfs de kinderen zullen smullen van dit hapje. Bovendien kun je zelf nog heel wat extra varianten bedenken: Indiase gehaktballetjes met garam masala en kerriemayonaise erbij, Italiaanse gehaktballetjes met oregano en knoflook erdoor en wat pesto (zelfgemaakt of uit een potje) erbij… Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze zelfgemaakte kruidenmixen om je gehakt op smaak te brengen.

Voorgerecht: tomatensoep met minicroque

Een tomatensoepje, dat gaat er altijd in. Deze tomatensoep kun je serveren als hapje in een glaasje, maar ook als voorgerecht in een kommetje of bord (1 l soep is voldoende voor 4 personen als voorgerecht – leg er dan per bord 3 croque-sterretjes in). Ook andere basissoepen zoals wortelsoep, pompoensoep of knolseldersoep geef je met een leuke afwerking een feestelijk tintje. Pluspunt: je kunt de soep op voorhand klaarmaken en hoeft ze alleen nog op te warmen en af te werken.

Hoofdgerecht: luxe vol-au-vent van parelhoen en cantharellen

Op zoek naar een hoofdgerecht dat iedereen lust, maar dat toch wat feestelijker is dan kip met appelmoes? Vol-au-vent valt bij de meeste mensen in de smaak, en als je de kip nu eens vervangt door parelhoen en de champignons door cantharellen, wordt het meteen een feestgerecht. Kroketje erbij, klaar! Liever een veggie hoofdgerecht? Probeer dan deze spaghetti met bospaddenstoelen.

Dessert: pannenkoekenbuche

Perfect vooraf te maken én iets wat iedereen gegarandeerd lust is deze verrassende kerststronk, gemaakt van pannenkoeken! Je vult ‘m met confituur naar keuze (of met choco: dat moet ook heerlijk zijn!) en overgiet ‘m eenvoudig met een gekocht glazuur. Ook heerlijk eenvoudig is een chocoladecake waar je wat drank in verwerkt, feestelijk afgewerkte chocolademousse of deze trifle met yoghurt, passievrucht en appel. Voor dat laatste dessert zou je zelfs een kant-en-klare hotelcake kunnen gebruiken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Nog meer inspiratie voor je feestmenu

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen