Recept

Pastaschelpen met pompoencrème in arrabiatasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke ovenschotel kan perfect voor kerst. Zoals deze pastaschelpen van redactrice Natalie. Je kunt het gerecht vooraf klaarmaken zodat het alleen nog in de oven moet, handig!

Natalie maakte dit gerechtje voor Libelle Live Kerst. Je kunt de aflevering hier herbekijken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot. Pers de knoflook. Hussel de pompoen samen met de verse geriste tijm, de salie, de sjalot en de geperste knoflook onder elkaar met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Kook de pastaschelpen beetgaar in lichtgezouten water, giet af. Voeg een beetje olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar kleeft.

  3. 3

    Mix de pompoenblokjes met de ricotta en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe. Lepel de vulling in de pastaschelpen. Lepel een bodempje van de Arrabiatasaus in een ovenschaal en leg er de pastaschelpen in, werk af met mozzarella. Schuif 15 à 20 minuten in de oven tot de mozzarella een korstje heeft. Werk af met salie en serveer. Lekker met stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met pompoencrème in arrabiatasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!