Bladerdeegkuipjes met scampi’s diabolique
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek 8 rondjes van ongeveer 7 cm diameter uit het bladerdeeg. Bekleed er ingevette cupcakevormpjes mee, leg er een stukje bakpapier in en vul de vormpjes met bakbonen. Bak de deegrondjes 10 minuten blind in de oven. Verwijder daarna het bakpapier en de bakbonen, bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bak ze opnieuw 8 à 10 minuten in de oven.
-
2
Snij de scampi’s in blokjes van 1 cm. Pel de ui en de knoflook, schil de wortel en ontpit de paprika en tomaat. Snij alles in hele fijne blokjes. Ontpit de chilipeper en hak hem fijn.
-
3
Bak de scampiblokjes kort aan op een hoog vuur in olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en stoof nu de wortel, de ui en de knoflook beetgaar. Voeg de paprika en de chilipeper toe en bak ze 2 minuten mee. Kruid ze met het paprikapoeder, het kerriepoeder en zout.
-
4
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Blus alles met de witte wijn, de room en de ketchup en laat het vocht 1 minuut inkoken. Voeg de tomatenblokjes en de scampi’s toe en voeg indien nodig nog een snuifje zout toe.
-
5
Vul de nog warme of lauwe bladerdeegkuipjes met de scampi’s diabolique. Werk ze af met de gehakte dragon en serveer ze meteen.