Meest recente artikelen

5x lekker en gezond ontbijt voor onderweg

Start de dag goed

5x lekker en gezond ontbijt voor onderweg Artikel

Ochtenden kunnen vaak hectisch zijn. En dan heb je niet altijd tijd om rustig te ontbijten. Geen probleem! Wij verzamelden 5 ideeën voor een gezond ontbijt dat je makkelijk onderweg kan eten.

Gezond ontbijt voor onderweg

Zin in een lekker ontbijt maar geen tijd om rustig te gaan zitten? Sla je ontbijt dan niet over, maar ga voor een gezond ontbijt onderweg. Wij verzamelden speciaal voor jou onze beste ideeën. En als je echt tijd tekort hebt (of liever wat langer in bed ligt), kan je ze zelfs de avond op voorhand maken.

1. Smoothie

Een smoothie is een lekker en gezond ontbijt en het is helemaal niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is fruit snijden, in de blender gooien en mogelijk wat yoghurt en smaakmakers toevoegen. Even blenden en klaar! Onze favorieten? Een blueberry smoothieananas-mango smoothie en smoothie van granaatappel en rode biet. Doe je smoothie in goed sluitbare beker of mason jar om hem makkelijk onderweg te kunnen drinken.

2. Ontbijtreep

Maak in het weekend enkele gezonde ontbijtrepen, zodat je ze tijdens de week snel mee kan grissen als ontbijt of snack. Ga voor repen met veel granen, zaden en pitten voor een voedzaam en vullend ontbijt.

3. Ontbijtkoekjes

Koekjes eten als ontbijt en tegelijkertijd lief zijn voor je lichaam? Ja, het kan! Deze havermoutkoekjes van Sandra Bekkari zijn superlekker én voedzaam! En ook deze heerlijke havermoutwafeltjes met appel en bramen moet je zeker eens uitproberen!

4. Omeletrol

Niets handiger om onderweg te eten dan een rolletje gevuld met wat lekkers. ‘s Middags kan je perfect gaan voor een lekkere wrap, en ‘s ochtends vervangen we die gewoon door een heerlijk omelet. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan verse groenten, kaas of af en toe een stukje ham. Alles kan!

5. Yoghurt

Supersimpel, superlekker! Voeg wat vers fruit en mogelijk wat granen of zelfgemaakte granola toe aan je yoghurt en je ontbijt is klaar! Enkele lekkere ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen