Recept

Granolarepen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker chef Ilse: Mijn kinderen zijn verzot op mijn granola, ik maak dan ook altijd een hele hoop deels om mee te geven en de rest voor in een grote bokaal. Hij is lekker bij het ontbijt, maar ook uit het vuistje en soms maak ik er met dadels erbij energie-bars van. Leuk voor op de wandeling met Lily.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de appelmoes, honing en vanillesuiker in een pannetje en warm op.

  2. 2

    Doe de havermout, alle noten, kruiden en zaden in een grote kom. Giet er de warme appelmoes over en roer goed, tot alles een beetje vochtig is.

  3. 3

    Verdeel de mengelong over twee grote ovenschalen en zet deze schalen 20 minuten in de voorverwarmde oven, roer in de helft van de baktijd om, zo krijg je een gelijkmatige kleuring.

  4. 4

    Meng er eens de granola uit de oven komt de rozijnen en gedroogde cranberries door.

bereiding
  1. 1

    Week de dadels 10 minuten in warm water. Laat uitlekken en mix ze fijn in een blendertje of met de staafmixer. Warm de pindakaas op/

  2. 2

    Doe de granola in een grote kom en meng er de dadelpuree en pindakaas door.

  3. 3

    Schep het mengsel op een met bakpapier beklede ovenplaat, duw goed aan en laat volledig afkoelen in de koelkast. Snijd in repen, verpak in plasticfolie of boterhampapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!