Recept

Havermoutwafels met appel en bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond verwenontbijtje. Wanneer je glutenvrije haver en glutenvrij bakpoeder gebruikt, kan dit recept ook voor mensen met glutenintolerantie.

bereiding
  1. 1

    Maal de havermout fijn in een blender. Schil de appelen en rasp er 2 van. Meng de geraspte appe­len met het havermout­meel, de melk, de eieren, het bakpoeder en wat kaneel tot een dik beslag.

  2. 2

    Snij de resterende ap­pel in dunne staafjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng het sap en de geraspte schil met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verhit het wafelijzer en borstel in met zonne­bloemolie. Verdeel wat beslag over het wafelijzer en bak 3 à 4 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Werk af met de appel­bramensalade. Lekker met ahornsiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Havermoutwafels met appel en bramen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!