Recept

Salade van gepofte radijsjes en mosterdblad met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geniet van je eerste voorjaarssalade.

Tip: gooi het loof van de radijsjes niet weg, het is namelijk perfect eetbaar. Je kunt het niet alleen krokant bakken in de oven, maar er bijvoorbeeld ook pesto van maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het loof van de radijzen, maar bewaar het. Spoel de radijzen en halveer ze. Pel de verse zilveruitjes. Pel en pers de knoflook. Meng de misopasta met de knoflook, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Meng de misomarinade met de radijzen en de zilveruitjes en kruid ze met peper. Stort ze op een bakplaat en pof ze 25 à 30 minuten in de oven, of tot de radijzen beetgaar en licht goudbruin zijn.

  2. 2

    Wrijf de plakken spek in met de honing en een beetje olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng het loof van de radijzen met 2 eetlepels olijfolie en kruid het met peper en zout. Leg het loof op de bakplaat bij het spek en gaar alles samen 10 minuten mee in de oven, of tot het spek en het radijsloof krokant zijn.

  3. 3

    Spoel en droog het mosterdblad. Maak een salade van het mosterdblad, de gepofte misoradijzen, de zilveruitjes, het krokante radijsloof en het gebakken spek. Besprenkel de salade met extra olijfolie en citroensap.

  4. 4

    Rooster de sneetjes brood, bestrijk ze met de verse kaas en kruid ze met peper en zout. Serveer de salade met het brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gepofte radijsjes en mosterdblad met spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!