Meest recente artikelen

Welke appel kies je voor welk gerecht?

Slim

Welke appel kies je voor welk gerecht? Artikel

Er bestaan tientallen soorten appelen, maar welke gebruik je nu best voor appeltaart, en welke voor appelmoes?

Er bestaan tientallen appelsoorten, met elk hun eigen smaak, textuur en kleur. Maar welke appel kies je nu voor welke bereiding? Wij zetten het voor jou op een rijtje!

1. Appeltaart

Voor een lekkere appeltaart gebruik je best  soorten zoals Gloster, Golden Delicious, Jonagold en Goudreinette.

Waarom? Ze zijn stevig, waardoor ze niet uit elkaar vallen wanneer de taart gaart in de oven. De friszure smaak matcht dan weer perfect bij een zoet beslag.

Klik hier voor al onze appeltaarten.

2. Appelmoes en compote

Voor appelmoes gebruik je best soorten zoals Cox, Braeburn, en Elstar.

Waarom? Deze zijn iets zachter, waardoor je ze makkelijker tot moes maakt. Ook smaken ze iets zoeter dan de friszure appelsoorten die je gebruikt voor een appeltaart. Een soort als Braeburn bevat ook iets meer vocht, waardoor je een lekker smeuïge appelmoes krijgt.

Hoe je het maakt, zie je in dit filmpje.

 

(Meer how to filmpjes? Bekijk dan zeker ons Youtube kanaal!)

3. Salade

Appel geeft je salade een frisse toets en een lekkere bite. Perfect hiervoor zijn de Junami, Fuji, Rubens en Royal Gala.

Waarom? Ze zijn stevig, knapperig, en hebben een friszure smaak. Wrijf de appel in met een beetje citroensap, zo wordt hij minder snel bruin.

Klik hier voor al onze salades met appel.

4. Appelsap of smoothie

Voor zelfgemaakte appelsap gebruik je best appelsoorten zoals Delbarestivale, Elstar, Rubens en Golden Delicious, of Granny Smith.

Waarom? Als je sap wil verkijgen, wil je natuurlijk liefst een appel met zoveel mogelijk vocht. Hierdoor vallen de droge appelsoorten die je gebruikt om taart te maken al snel af. Om een lekker zuurtje aan je smoothie te geven, gebruik je het best Granny Smith.

5. Uit het vuistje

Welke appel je het best uit de hand eet, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Hou je van zoet? Ga dan voor Jonagold, Pink Lady, Golden Delicous of Royal Gala. Hou je meer van een zure toetst? Dan is Granny Smith of de Jazz een goede keuze.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen