Meest recente artikelen

Zelf kiemgroenten kweken: zo makkelijk is dat

Lenteprojectje

Zelf kiemgroenten kweken: zo makkelijk is dat Artikel

Kiemgroenten geven iets bijzonders aan een gewone boterham of salade en maken elk gerechtje echt af. O ja, ze zijn ook nog eens heel gezond! Bovendien kun je kiemgroenten heel makkelijk zelf kweken.

Kiemgroenten zijn gekiemde zaadjes van groenten of kruiden. De meest bekende zijn sojascheuten, preischeutjes, alfalfascheuten, tuinkers of rodebietscheuten. Behalve dat ze kleur op je bord brengen, zorgen kiemgroenten ook voor een flinke portie vitamines, antioxidanten, mineralen, enzymen en aminozuren en bevatten ze heel weinig calorieën. We like!

Zelf kiemgroenten kweken is niet moeilijk. Het kan het hele jaar door en je hebt er niet veel plek voor nodig: je vensterbank is voldoende. Je kunt het doen in een bokaal met een stuk gaasdoek erover, maar nog veel makkelijker is zo’n terracotta kiemtoren. Je doet de zaadjes in een van de bakjes met gaatjes erin, zet dat bovenop het bakje dat vanbinnen geglazuurd is, en maakt de zaadjes dagelijks drie keer nat met een plantenspuit. Deksel erop, en enkele dagen wachten. Da’s alles!

kiemtoren Libelle Lekker Shop

Terracotta kiemtoren van Point Virgule met twee verdiepingen, € 32,95 in de Libelle Lekker Shop.

Waarom niet gewoon in een bokaal?

De kiemtoren die we in onze webshop verkopen, is gemaakt van terracotta. Dat zorgt voor de ideale kweekomgeving, doordat het aardewerk overtollig vocht opneemt. Schimmel is immers de grootste vijand van al wie lekkere kiemgroentjes wil oogsten. In een bokaal gaat het sneller mis.

Kiemgroenten kweken – en dan koken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!