Rode biet, radijsjes en met geitenkaas gevulde nectarines op de bakplaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode biet, radijsjes en met geitenkaas gevulde nectarines op de bakplaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Wist je dat je met zonnebloempitten een heerlijke pesto kunt maken? Plus: zonnebloempitten zijn véél goedkoper dan pijnboompitten.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de radijsjes en snij het loof eraf. Hou het bij. Snij de rode bieten in kwartjes. Spoel en halveer de perziken en haal de pit eruit. Roer de geitenkaas een beetje los en kruid met peper en zout. Vul de holtes van de nectarines met de geitenkaas.

  2. 2

    Schik de gevulde nectarines samen met de rode bieten en de radijsjes in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper, zout en honing. Gaar 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de pesto. Spoel het loof van de radijsjes en hak het grof. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Mix de pitten met het radijsjesloof, de gepelde knoflook en de parmezaan fijn in de blender. Voeg olijfolie tot tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Neem de bakplaat uit de oven en werk af met een handvol rucola en de radijsjespesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de radijsjes en snij het loof eraf. Hou het bij. Snij de rode bieten in kwartjes. Spoel en halveer de perziken en haal de pit eruit. Roer de geitenkaas een beetje los en kruid met peper en zout. Vul de holtes van de nectarines met de geitenkaas.

  2. 2

    Schik de gevulde nectarines samen met de rode bieten en de radijsjes in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper, zout en honing. Gaar 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de pesto. Spoel het loof van de radijsjes en hak het grof. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Mix de pitten met het radijsjesloof, de gepelde knoflook en de parmezaan fijn in de blender. Voeg olijfolie tot tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Neem de bakplaat uit de oven en werk af met een handvol rucola en de radijsjespesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.