Steak tartaar basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak tartaar basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij zomerweer

bereiding
  1. 1

    Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.

  2. 2

    Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.

  3. 3

    Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.

  4. 4

    Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.

  5. 5

    Serveer met de waterkers en de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.

  2. 2

    Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.

  3. 3

    Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.

  4. 4

    Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.

  5. 5

    Serveer met de waterkers en de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!