Steak tartaar basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak tartaar basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij zomerweer

bereiding
  1. 1

    Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.

  2. 2

    Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.

  3. 3

    Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.

  4. 4

    Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.

  5. 5

    Serveer met de waterkers en de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.

  2. 2

    Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.

  3. 3

    Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.

  4. 4

    Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.

  5. 5

    Serveer met de waterkers en de frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.