Meest recente artikelen

Help, mijn soep is te dun! 6 manieren om je soep in te dikken

Tips voor een lekker vullend soepje

Help, mijn soep is te dun! 6 manieren om je soep in te dikken Artikel

Oeps, is je soep te dun uitgevallen? Met deze trucjes maak je er snel een wat dikkere en vullendere soep van.

Soep te dun? Zo pak je het aan…

Een soep dunner maken, is makkelijk, je doet er gewoon wat extra vloeistof bij. Maar is je soep te dun, hoe kan je deze dan indikken? Probeer eens deze tips…

Voeg yoghurt of room toe

Wat room geeft een soep die te dun is meteen een fluwelige, dikkere textuur. Eén voorwaarde: gebruik volle room; lightroom is meestal te dun voor dit doeleinde. Hou je het liever wat lichter, en kan je een zure toets wel appreciëren? Dan is een dikke yoghurt zoals de Griekse variant ook een prima keuze.

Ga voor bloem of maïszetmeel

Dat je sauzen kunt indikken met bloem en maïszetmeel, is vast geen nieuws. Dat trucje kun je ook  gebruiken als je soep te dun blijkt. Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.

Brood to the rescue

Heb je nog wat oud brood liggen? Perfect! Scheur wat sneetjes in stukken, laat even weken, en mix dan mee. Opgelet: voeg niet té veel tegelijk toe, maar werk in stapjes.

Is de soep te dun? Probeer rijst of linzen

Ook met rijst en linzen kun je soep die te dun is indikken. Gebruik rode linzen voor rode soepen en rijst voor groene of bleke soepen. Laat even meekoken tot de korrels zacht zijn en mix alles nog eens door. Gebruik je linzen, dan heb je meteen wat extra vitaminen toegevoegd!

Maak een beurre manié!

Wat zouden we doen zonder een goeie oude beurre manié? Meng 2 kl zachte boter met 2 kl gewone bloem, en roer dat mengsel door je soep terwijl ze zachtjes pruttelt. Et voilà: ingedikte soep op z'n Frans!

Blend een deel van je soep met stukjes

Heb je soep met stukjes gemaakt? Dan kun je een deel van de soep mixen. Neem ongeveer een derde van je groenten apart, mix ze, en voeg ze daarna opnieuw toe aan de soep. Nog steeds te dun? Overweeg dan om alles te blenden.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen