Meest recente artikelen

Help, mijn soep is te dun! 6 manieren om je soep in te dikken

Tips voor een lekker vullend soepje

  • Deel dit artikel:
Help, mijn soep is te dun! 6 manieren om je soep in te dikken Artikel

Oeps, is je soep toch wat te dun uitgevallen? Met deze trucjes maak je ze snel wat dikker en vullender.

Soep indikken: zo doe je dat

Soep dunner maken doe je natuurlijk door wat extra vloeistof toe te voegen, maar soep indikken, hoe pak je dat eigenlijk aan? Probeer deze tips eens:

Voeg yoghurt of room toe

Wat room geeft een te dun soepje meteen een fluwelige, dikkere textuur. Eén voorwaarde: gebruik volle room; lightroom is meestal te dun voor dit doeleinde. Hou je het liever wat lichter, en kan je een zure toets wel appreciëren? Dan is een dikke yoghurt zoals de Griekse variant ook een prima keuze.

Ga voor bloem of maïszetmeel

Dat je sauzen kunt indikken met bloem en maïszetmeel, is vast geen nieuws, maar dat trucje kun je ook voor soep gebruiken. Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.

Brood to the rescue

Heb je nog wat oud brood liggen? Perfect! Scheur wat sneetjes in stukken, laat even weken, en mix dan mee. Opgelet: voeg niet té veel tegelijk toe, maar werk in stapjes.

Probeer het met rijst of linzen

Ook met rijst en linzen kun je een dunnere soep indikken. Gebruik rode linzen voor rode soepen en rijst voor groene of bleke soepen. Laat even meekoken tot de korrels zacht zijn en mix alles nog eens door. Gebruik je linzen, dan heb je meteen wat extra vitaminen toegevoegd!

Maak een beurre manié

Wat zouden we doen zonder een goeie oude beurre manié? Meng 2 kl zachte boter met 2 kl gewone bloem, en roer dat mengsel door je soep terwijl ze zachtjes pruttelt. Et voilà: ingedikte soep op z’n Frans!

Blend een deel van je soep

Heb je soep met stukjes gemaakt? Dan kun je een deel van de soep mixen. Neem ongeveer een derde van je groenten apart, mix ze, en voeg ze daarna opnieuw toe aan de soep. Nog steeds te dun? Overweeg dan om alles te blenden.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen