Cocktailsaus (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cocktailsaus (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroen.

  2. Mayonaise

  3. 2

    Maak eerst mayonaise: roer in een hoge, vetvrije kom de eierdooiers en mosterd met een klopper dooreen. Kruid met peper en zout.

    Voeg druppelsgewijs en al roerend de helft van de olie bij (altijd in dezelfde richting roeren en in het midden van de kom).

    Voeg daarna de azijn en al roerend de resterende olie bij.

  4. 3

    Roer de ketchup, Worcestershiresaus, het citroensap, de cognac en de cayennepeper door de mayonaise.

  5. Tip

  6. 4

    Deze saus wordt een stuk smakelijker als er een paar gepelde, ontpitte en in fijne blokjes gesneden tomaten worden toegevoegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroen.

  2. Mayonaise

  3. 2

    Maak eerst mayonaise: roer in een hoge, vetvrije kom de eierdooiers en mosterd met een klopper dooreen. Kruid met peper en zout.

    Voeg druppelsgewijs en al roerend de helft van de olie bij (altijd in dezelfde richting roeren en in het midden van de kom).

    Voeg daarna de azijn en al roerend de resterende olie bij.

  4. 3

    Roer de ketchup, Worcestershiresaus, het citroensap, de cognac en de cayennepeper door de mayonaise.

  5. Tip

  6. 4

    Deze saus wordt een stuk smakelijker als er een paar gepelde, ontpitte en in fijne blokjes gesneden tomaten worden toegevoegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.