Meest recente artikelen

Sabayon kloppen: zo doe je dat

Italiaanse verfijning!

  • Deel dit artikel:
Sabayon kloppen: zo doe je dat Artikel

Een lekkere sabayon is altijd een goeie dessertkeuze, maar dan moet je 'm wel volgens de regels van de kunst maken, natuurlijk! Wij zetten graag op een rijtje hoe je 't precies aanpakt.

De regel van 3

Voor een goeie sabayon heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Eidooiers, (vanille)suiker en een alcoholische drank. Zoete witte wijn, kriekbier of met de feesten: champagne!

In je dopjes

Gebruik per persoon 1 eidooier. Gooi je eidopjes niet weg, maar gebruik een helftje om de maat te nemen van de suiker en de alcohol. Voeg telkens een tot de rand gevuld half dopje suiker en alcohol toe per persoon.

Alles klopt

Klop het koude mengsel los met een garde. Giet het mengsel in een pannetje, zet het op een zacht vuur en klop ononderbroken tot je een schuimige sabayon krijgt. Wanneer de strepen van de garde blijven staan, is hij klaar.

Nu is het aan jou!

Tijd om het zelf te proberen. Test onze tips eens uit met deze recepten. Smakelijk!

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Sabayon met kriekbier

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Cava-sabayon met aardbeien

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Sabayon met verse vijgen en bladgoud

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen