Recept

Gemarineerde spitskool met pladijs en citroendressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kool is een van Sandra Bekkari's favoriete superfoods van bij ons. Probeer bijvoorbeeld eens deze salade van rauwe, gemarineerde spitskool. Heerlijk bij een stukje vis!

bereiding
  1. 1

    Maak de spitskool schoon en snij in flinterdunne reepjes. Doe in een kom en voeg wat olijfolie, het citroensap, de honing en de komijn toe, kruid met peper en zout. Meng even en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Draai door een passe-vite. Roer er de sojaroom door en snipper er de bieslook bij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak de pladijsfilets op de velkant, kruid met peper en zout. Je hoeft ze niet aan beide kanten te bakken, de velkant volstaat. Giet er regelmatig een lepeltje van de braadsappen over.

  4. 4

    Hou enkele takjes dragon apart en snipper de rest onder de spitskool. Lepel wat gemarineerde spitskool op elk bord. Leg er de gebakken pladijsfilets op en geef er wat aardappelpuree bij. Lepel eventueel wat braadvocht over de vis en werk af met een takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde spitskool met pladijs en citroendressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!