Meest recente artikelen

Dit zijn de meest geslaagde combinaties voor vispannetjes

Want zo'n pannetje smaakt altijd!

Dit zijn de meest geslaagde combinaties voor vispannetjes Artikel

Een vispannetje smaakt altijd, of je het nu extra feestelijk maakt of lekker alledaags. Maar voor welke vis ga je nu best? En wat serveer je erbij? Dit zijn de meest geslaagde combinaties!

Een vispannetje is ideaal om restjes vis in te verwerken. Je kunt er alle kanten mee op, maar wil je een smakelijk pannetje klaarmaken, is het een goed idee om witte vis te combineren met een vette vissoort (zoals zalm) en er nog garnalen, scampi's of mosselen aan toe te voegen.

Zijn alle vissoorten geschikt?

Ja, je kunt vrijwel alle vissoorten verwerken in je vispannetje. Met zeetong, tongschar, griet, heilbot, pladijs, roodbaars, rode poon, koolvis, zeewolf, schelvis, kabeljauw of zalm zit je altijd goed! Vissen die in het seizoen zijn, smaken bovendien extra lekker.

Verse versus diepvriesvis

Als je met verse vis werkt, snijd je 'm best in blokjes van 3 à 4 cm. Zo zal de vis makkelijker garen. Ga je voor vis uit de diepvries? Vergeet dan niet om 'm op voorhand zachtjes te laten ontdooien in de koelkast en het overtollige vocht even af te deppen met wat keukenpapier. Zo vermijd je een waterige saus.

De finishing touch

Vispannetje gemaakt? Super! Voor je 't in de oven zet, kun je er nog een heerlijk laagje gemalen kaas aan toevoegen. Zet je pannetje op 't einde zeker nog even onder de grill, voor een heerlijk krokant korstje.

Je kunt je vispannetje serveren met brood, een smeuïge puree, frietjes of kroketjes. Smullen maar!

Probeer zeker deze combinaties:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen