Recept

Pladijs met amandelkorst, pommes pont-neuf en waterkers-radijssalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pladijs met amandelkorst, pommes pont-neuf en waterkers-radijssalade. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee! Lekker met nog een extra partje citroen.

Tip: Met zijn heerlijke smaak en fijne, maar stevige visvlees is pladijs een echte allemansvriend. Bovendien is deze vis het hele jaar door verkrijgbaar en is hij vaak erg interessant geprijsd.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bintjes en de zoete aardappelen en snij ze in balkjes van ongeveer 1,5 cm op 6 cm. Blancheer de aardappelen 7 minuten in gezouten water.

  2. 2

    Klop de eiwitten los en meng er de amandelschilfers en de bloem door. Kruid met peper en zout. Leg de pladijs op een met bakpapier beklede bakplaat en lepel het amandelmengsel over de bovenkant van de vis. Bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Leg de balkjes aardappel op een andere met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout en zet 15 minuten bij de pladijs in de oven.

  4. 4

    Maak ondertussen de salade. Hak de bieslook grof. Spoel de radijzen en snij ze in kwartjes. Spoel en droog de waterkers. Meng de radijzen met de waterkers. Maak een vinaigrette van het citroensap, de mosterd en 3 à 4 eetlepels olijfolie. Voeg de bieslook toe en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Stapel de zoete en gewone aardappelen op de borden, serveer er de pladijs en de salade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijs met amandelkorst, pommes pont-neuf en waterkers-radijssalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!