Recept

Waterkersrisotto met pladijsrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Je kunt de risotto perfect in de oven garen. Doe dan de bouillon meteen bij de rijstkorrels en zet afgedekt 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Maak de venkel schoon en snij met een mandoline in dunne reepjes. Verhit olijfolie in een diepe kookpot en fruit er de sjalot in aan. Voeg de venkelreepjes toe en schep om.

  2. 2

    Roer er de rijstkorrels door tot ze een glanzend laagje hebben en blus met de wijn. Voeg een pollepel van de groentebouillon toe en herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de rijst smeuïg is. Dat duurt ongeveer 18 minuten.

  3. 3

    Spoel de waterkers. Blancheer de blaadjes 1 minuut en laat goed uitlekken. Doe ze in de mixer met wat olijfolie en mix tot een fijne coulis. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bereid de pladijs. Maak de lente-uitjes schoon en snipper in fijne ringen. Spoel en halveer de tomaatjes. Rol de pladijsfilets op en kruid met peper en zout. Leg telkens 1 rolletje met wat tomaatjes en lente-ui op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met de Noilly Prat, olijfolie, peper en zout. Vouw toe tot papillotjes en gaar 12 minuten in de oven.

  5. 5

    Neem de risotto van het vuur en lepel er de parmezaan door. Laat 2 minuten staan. Serveer de risotto met een lepel waterkerscoulis en een pladijsrolletje en werk af met extra blaadjes waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterkersrisotto met pladijsrolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!